Alla inlägg under april 2009

Av Martina - 17 april 2009 09:48


Har jag här hemma. Den store är iaf på bättringsväg, är nog inte så sjuk längre egentligen, utan mest lite slak efter att ha varit sjuk i 1 vecka nu. Ni vet säkert, urkramad disktrasa sådär.


Lillan har feber och är ganska rödmosig. Men verkar inte heller vara så där väldans farligt, utan mer halvslö. 


De sitter i soffan och kollar på film och slappar. Lagom ansträngande.


Idag fick jag besked, utbildning nästa vecka, och sedan börja jobba veckan efter. Under förrutsättning att utbildningen går bra såklart, men det får vi väl verkligen hoppas den gör :-)


Jädrans ågren över att vara så långt hemifrån, och utan lillan så länge. Men det får ju gå bra. Går garanterat mer nöd på mig än henne ;-)



Av Martina - 16 april 2009 14:29


Jag tror det iaf.


Ska med sörsta sannolikhet på utbildning nästa vecka redan. Så jag får väl bevisa att jag inte är helt körd, utan kan fixa jobbet. Men det skulle bli en del ledigt här i området. Så utbildning, samt ledigt i området bör väl betyda att de tänkt ge mig jobbet om jag som sagt klarar att bevisa mig vettig :-)


Jag vet dock att livet har en tendens att slå en på fingrarna om  man är för yvig, så jag säger inget definitivt ännu, utan fortsätter att intensivt hoppas istället ;-)

Av Martina - 13 april 2009 20:42


Japps, nu har det börjat komma födelsedagspresenter till lilla älsklingen.

Det är ju mycket roligare att öppna i givarens närvaro, så hon har fått öppna dem i förtid.


Av faster fick hon en jättesöt och färgsprakande klänning med barbapappa på bröstet :-) Jättesöt blev hon (såklart).


Av mormor fick hon den trehjuling. En cykel har varit hett efterlängtat av lilla fröken.  Dock så har hon fortfarande lite för korta ben, så även med en vridet framhjul för att få tramporna närmare, är det bara tåspetsarna som når. Men hon tycker det är jätteskoj att bli runtputtat :-D


I morse var jag först upp, och gick på toa. När jag kom ut så hade lillan vaknat, och packat flaket på cykeln full medböcker och gosedjur, och klättrat upp och satt sig på sadeln, och vinkade hejdå :-)

Så kan man inte cykla så kan man visst klättra ändå.


"Min sikel mamma!!"

Ja det är din cykel älskling, vi ska inte ta den!

Av Martina - 7 april 2009 12:14


Vi har för mycket av allt tror jag. För mycket saker, lillan har för mycket kläder, för mycket "skräp" sparat, för att vi inte kan skiljas från sakerna. Fast å andra sidan kan man undra varför, eftersom vi knappt vet att vi har dem?!


Renade ur väl en kasse ur lillans garderob idag. Är nog ca 2 veckor sedan jag rensade ur den sist, och då ungefär en kasse. Dvs 2 kassar urrensade på bara några veckor. Ändå hade hon över 30 tröjor (t-shirts och långärmade tunna)... Hur många hade hon innan?


Jag förstår än mindre än tidigare hur det kommer sig att jag inte tycker mig hitta något att ta på henne.


Nu, nu får det bli ordning på torpet, det här är baske mig löjligt!!!


Strumpbyxor behöver hon dock - så det ska jag köpa, inget annat.

Av Martina - 6 april 2009 18:21


Kände mig "tvungen" att göra slut på jästen som låg här hemma och höll på att bli för gammal. HIttade inget recept som föll mig i smaken, så jag gjorde ett själv:


 50 g jäst

4,5 dl vatten

0,5 dl olja

1 äggvita (bara för att jag hade den över)

1-2 msk sirap

2 dl dinkelmjöl

1 dl havregryn

9 dl vetemjöl

2-3 mindre morötter - rivna

lite salt

Örtkyddor, efter smak. Jag hade mycket!


Sen är det bara att göra typ som man brukar.


Det här är nog det godaste bröd jag har ätit.. om inte någonsin så på väldigt länge. Lillan instämmer då hon inte kan få nog av brödet och går och tjuvar av det.


Innehållsmässigt är det som sagt en impro - jag tog det jag hade hemma. Hade jag haft mer dinkel hade jag haft det, hade jag inte haft äggvitan hade jag skippat det osv.  Tror det skulle bli ännu godare med större andel dinkel i.

Mat
Av Martina - 5 april 2009 14:14


VI uppfattas nog som rätt underlig familj ibland. Säkert i många avseenden, men idag tänker jag främst på "provsmakningsfronten".


Under veckosluten erbjuder ju många affärenr provsmak på lite ditt och datt.

För att ta denna veckan:


IKEA, bjussar på chokladtårta. Lillan får en bit. Damen försöker erbjuda både mig och gubben också - Jag försöker att inte äta onyttiga saker, och gubben kan inte äta laktos = tårtan. Bara lillan som smakar.

Willys, köttbullar, prinskorv och sillsallad. Lillan och gubben provsmakar. Är mjölk i köttbullarna enligt etiketten = gubben spottar ut maten, och bara lillan smakar av allt.

Coop, bjuds på smörgåsrån med mjukost. Återigen, gubben kan inte smaka pga laktosen, och själv gillar jag inte mjukost. Så återigen bara lillan som provsmakar.


För oss är det ett bra sätt för henne att provsmaka saker som vi inte har här hemma, av olika anledningar. Är ju trots allt bra att få prova även andra saker. Laktosbiten hindrar gubben för det mesta, och min kräsna smak hindrar mig.


Tänk om någon tror att vi inte ger lillan nog med mat, utan måste skicka runt henne bland provsmakningsstånden?


:-)

Av Martina - 5 april 2009 13:31


Idag blev det riktigt husmanskostaktig mat här hemma.

För första gången, iaf sedan hemkunskapen i 8 klass, panerade jag fisk.


Till Gubben gjorde jag en sås av vispad grädde, senap och Ajvar. Läckert blev det. Själv åt jag resterna av gårdagens kräftröra till.


Lillan åt och åt och åt! Hon åt upp både potatis och fisken och morötterna och bad sedan omväxlande om mer både fisk och potatis. Sen skulle hon även ha av mina morötter. Så 4 bitar panerad fisk (jag åt 3 bitar), 2 potatisar och typ 1 dvs rårivna morötter tryckte lillan i sig. Så mycket har hon inte ätit på... väldigt länge.


Så det blev tummen upp från både liten och stor!

Och jag blev alldeles varm och glad när lillan åt så mycket och sa GOTT. För visst är det nått speciellt när ens barn gillar ens hemlagade mat.

Mat
Av Martina - 3 april 2009 09:16


Idag blir det ägg för hela slanten.


Vi äter ganska mycket ägg i den här familjen rent generellt. Nu blir det dock extra mycket. Inte på grund av påsken, utan dess prissättning.

Vi köpte 2 st 15 pack ägg som håller några veckor framåt, för det var bra pris.

2 ägg om dagen ca, inga problem.


Igår var vi på Coop, och då hade de halva priset på ägg med kort datum. Så det blev mer ägg :-)

Tanken är att idag göra ett lager med pannkaka, raggmunk och sådant som kräver ägg, och som är utmärkt att ha i frysen. Eftersom det ska till både ägg och ganska stora mängder mjölk till pannkakor, så är det inget som gubben får ofta.


Lillan är okej att göra pannkakor/plättar till, för då kan man ju ha vanlig mjölk, och det går inte åt så mycket till henne. Att steka pannkakor till gubben är ett evighetsprojekt som kräver stora mängder laktosfri mjölk = dyrt. Så det får han inte så ofta. Men med massa billiga ägg samt halvapriset på mjölken så kan till och med jag tänka mig en gäggdag för hans skull.


Och att stoppa saker i frysen är välbehövligt, vi har nästan lyckats med vårt mission och tömma den från det alllra mesta. Det är ju inte så att vi vill dra till till absurdum. Räcker med kombon grönsakssoppa och biff som erbjöds häromdagen :-)


Sen är det i ärlighetens namn inte jag som är snålast gällande mjölken och sånt, utan gubben själv ;-)

Mat
Ovido - Quiz & Flashcards