Alla inlägg den 22 januari 2009

Av Martina - 22 januari 2009 18:34


Ja precis det skrev gubben nyss i ett SMS till mig. Han har köpt yoghurt till lillan - följt av "skämmer bort".

Ja för det måste ju vara höjden av bortskämdhet för en snart 2-åring, att få yoghurt...


Dessutom vet jag inte vad han menar, om det är sån på fånig lite burk, vanlig smaksatt på litertetra, eller om det är i någon annan form. Men å andra sidan - spela roll.


Om man tror att man skämmer bort ungen när hon får yoghurt (oavsett form), ja då har man kanske inte riktigt satt saken i perspektiv ;-)


Erkänn att han är rätt rolig ibland, gubben min :-)

Sen finns det ju garanterat nån som verkligen tycker att vi skämmer bort henne - men tja, isåfall må det vara hänt ;-)



Av Martina - 22 januari 2009 13:46


Det har nog inte undgått någon - allra minst oss själva - att vi inte lever allt för fett. Ibland kommer det in några extra stackarns kronor på kontot, men då är det genast något som stått och väntat i farstun länge som behövs betalas eller investeras i.


Varje månad som bjuder på något extra är en STOR lycka. Det känns befriande att känna att det täcker månadskostnaden och att vi inte behöver låna pengar av oss själva. Hur lite pengar vi än må ha att röra oss med, så känns det betryggande att iaf ha någon form av buffert. Den må vara liten, men den finns iaf där. Att knappra på den bufferten är ibland tyvärr nödvändigt, men ack så tråkigt.


Den här månaden blev en riktigt bra månad. Så bra att vi till och med bör kunna sätta undan lite pengar. Att de pengarna försvinner forare än kvickt nästa månad, när CSN vill ha sitt, det är en annan sak. Men det underlättar ju iaf att ha lite extra undansatt just med tanke på CSN och liknande stora utgifter.


Tänk att så lite kan göra en så glad, och att så lite kan betyda så mycket :-)


Alla har ju olika utgångspunkter (såklart), men det gör mig närmast bestört att folk inte har några som helst problem att blåsa motsvarande hela vår månadsbudget på nöjen eller något annat trevligt. Jag önskar jag kunde också, men jag är väldigt tacksam för att jag inte anser mig sitta i ekonomsik knipa för att jag inte kan köpa lyx för 15 papp, och nöjen för 10 varje månad - som vissa tycks göra. Förhoppnigsvis är de flesta lite mer nere på jorden än så dock :-)


Jag är glad för merskrapet idag



Ovido - Quiz & Flashcards