Alla inlägg den 11 januari 2009

Av Martina - 11 januari 2009 22:08


Ja det känns som det varit så idag iaf.


Idag, tillsist såbestämde jag mig att nu SKA lillans namn upp på väggen. Och så blev det. Testade några varianter på upphängning (ville inte paja fondväggen totalt), och blev till sist rätt nöjd. Lillan själv fnissade som en tok när hon fick se det - varje gång. Jag antar därför att hon är nöjd.


Jag har även letat upp bättre skruvar och satt upp lillans lampa med. Den som satt var för kort, så hon kunde dra ner lampan - vilket hon också gjorde så fort hon kom åt. Får ungen loss lampan nu så kommer delar att väggen att följa med. Satte dessutom fast kabeln, så hon förhoppninsvis låter den vara också. Skruvade också fast hängarna för handdukar i badrummet.


Något som också var nödvändigt var att byta handtag på 1 dörr. Vi har bytt en gång tidigare då vi har farliga och fula handtag. Dock stämde inte måtten riktigt, så vi har länge haft ett löst handtag i avvikande färg i dörren mellan kök och sovrum. (Sällan använd dörr lyckligtvis).

Hade bara trycke (heter det så?) på ena sidan dessutom, så man kunde bara öppna från ett håll, om man inte tog med sig handdaget och gick runt.

Ja det hörs ju lång väg att det är ändå bättre med farliga och fula, men välmatchade och fungerande dörrvred ;-)


Jag snabbpysslade också ihop ett pärlhjärta till lillan som nu hänger i hennes gardinstång - hon verkade riktigt imponerad av sin mors hantverk

;-)


Jag har förberett för att sy gardin till lillan i veckan. Därtill har vi möblerat om inne hos henne, och tror att vi har kommit fram till hur grundtanken är på hur det ska bli. Gäller det bara att rensa, bygga, måla och fixa skiten också. Men det blir ett senare problem.


Dessutom var jag lite småhuslig och gjorde pizza idag. Nån mat ska man ju göra, men pizza har vi alltid köpt tidigare, så jag känner mig duktig när jag gör den själv ;-)

Fuskade och körde på Liba-bröd som botten dock, men vem bryr sig om 100 år.


Vi har även diskuterat en hel del om vad vi vill ha ut av närmaste framtiden. Då insåg vi att vi nog får vara lite mer flexibla och på hugget än vad vi varit hittills, samt att kanse söka oss till andra städer också. Det är galet ont om jobb här (som så många andra ställen såklart), så hittar man ett jobb som kan passa så bör man nog vara glad och flytta på sig.

Utifrån hur vi känner nu så är vi nog bereda att flytta på oss österut (dvs sträckningen mot Stockholm - fast inte Stockholm), samt söder ut (på västsidan). Ostkusten är säkert underbar - men det är verkligen långt bort från allt gällande familjer och dant.


Jo, jag tycker det har varit ganska fullt ös här idag - även om man kanske inte direkt ser det :-)


Har inga bra bilder idag - så får återkomma med den saken senare om det blir något :-)

Ovido - Quiz & Flashcards