Alla inlägg den 17 januari 2009

Av Martina - 17 januari 2009 21:11


Idag har det återigen varit en riktig lyxlördag. Inga räknade point eller balanserade kolhydrater, och inte heller något medvetet skåpsrensande, eller prispressande.


Frukost: Färskpressad apelsinjuice och nybakade frallor. Allt fixat tills kl 8.15 ;-)

"Lunch": Frusna jordgubbar mixat med banan, varvat med turkisk youghurt. Inte snyggt men gott!

Middag: Helstekt färsk kyckling med vitlök, chilli och citron. Jag åt den med tomat och avokadosallad, medans gubben och lillan dessutom drygade ut med risotto.

Eftermiddagsfika: Cappuchino daim, med havrekex.

Bakfrossan: Chokladmuffins gjorde på smält blockchoklad. Redan smeten gjorde man och barn lyriska och kletiga.

Kvällsmat: Frukostfrallorna som blev kvar, med en kopp te.

Kvällsdrickande: Just nu sitter jag och ser lagom djupt ner i ett glas väl kylt vitt vin.


Alla dagar är inte nyttiga dagar, men även onyttiga dagar behövs ibland. Att inte tänka, utan bara njuta!



Mat
Av Martina - 17 januari 2009 18:36


Ja, en liten strimma av "romantik" skymtade fram idag.

Gubben är troligen bland det mest oromantiska som går i ett par skor. Han vet det, och jag vet det. Det innebär ju inte att det alltid känns så roligt, visst mått av romantik är ju trevligt.


Inte för att jag är någon briljant på romantik jag heller iofs, så vi passar väl varandra rätt bra, men lite mer finns att önska i från min sida. Jag har dock insett att några direkt romatiska gester och liknande - det är bara att glömma, annars är det bara jag som blir besviken.


Jag FÖRSÖKER verkligen att se något i det lilla, och ibland hittar man små smulor. Idag när jag skulle göra mig en kopp te, då hittade jag en sådan värdefull smula.


Jag har en mycket älskad tekopp, som jag köpte strax efter jag flyttade hit till stan. Det är en av de första grejerna som jag verkligen "unnade" mig, dvs den var dyrare än den skulle behöva vara. Tekoppar kan man köpa för 5 spänn, eller 15 om man så vill, men jag föll för just det här. Att betala 75 kronor (tror jag det var) för en tekopp - det var ett stort steg. Min tekopp är smått helig. Jag kan låna ut den, om jag måste, men den är framför allt MIN, bara min.


När jag och gubben träffades så lade han nog tidigt märke till min älskade tekopp. Då han ville imponera på mig så gick han och köpte likadana :-D

Eller, det var ju det som var grejen - de var inte precis lika. De han köpte var svarta och vita, och med svart tryckt text - och kostade 15 spänn på Maxi ;-)


Jag kan inte annat än att le. Le åt vetskapen att han ville imponera på mig till den graden att han gick och köpte tekoppar ;-)

Jag vet inte om han ville visa sin goda smak, eller om hans avsikt var att jag skulle känna mig som hemma. Hans avsikt är ju också rätt orelevant i nuet. I nuet är det viktiga att han gjorde en sådana sak - för mig!


Det var den lilla strimman av "romantik" som min te-stund bjöd på idag :-)

(IKEA:s ekologiska te, vanilj och rabarber rekommenderas)



Ovido - Quiz & Flashcards