Alla inlägg den 1 januari 2009

Av Martina - 1 januari 2009 18:34


Det har varit lite mycket nu senaste tiden, så jag har inte hunnit skriva allt jag har tänkt. Därför blir det ett litet uppsamlingsinlägg här, men lite av varje.


Jul

Jul var bra. Den rullade på i lagom takt, och gick i ärlighetens namn ganska obemärkt förbi. Förmiddagen gick åt till att förbereda maten, och mitt i Kalle dök svärisarna upp. Därefter var det ju mest att äta maten och öppna klappar, sedan var alla trötta.

Vi hade siktat in oss på att verkligen begränsa julmaten, och tyckte vi hade så galet lite mat. Trots det har vi ätit rester i närmare 1 vecka efteråt.


Julklappar

I stort kan man väl säga att det var illan som fick julklappar.

Hon fick 1 gungälg, 1 spis, virkade kakor, 1 garage med bilar och "spistillbehör" och en liten resväska :-)

Därtill fick hon en fin tröja och söt kjol och en docka. Dessa fick hon dock innan - och delar av de uppräknade fick hon efter jul. Det var precis lagom för henne att få sisådär 3-4 klappar, då kunde hon leka med allt och huvudet gick inte i spinn. Fler på en och samma gång hade hon inte kunnat hantera - så det ska vi komma ihåg framöver också.

För mig och gubben handlade det mest om fötter. Han fick ett uppblåsbart fotbad, och jag fick fotsalt, fotkräm och tofflor :-)

Det roliga är att vi var helt omedvetna om varandras - så det var inget planerat med det - bara väldigt lämpligt :-)


Besök

Efter jul var far min här, tillsammans med sin dam. Jättetrevligt att träffa dem, och lillan var törtnöjd. Det är vid sådana tillfällen som det känns jobbigt att bo långt bort - när man ser hur roligt de har tillsammans.

En dag var även en av gubbens kompisar och lillans fadder här.

Jag (eller kanske vi) fick en julklapp. En värmeljusstake från Cult design.

Det absolut roligaste är att jag har gått och suktat efter en sådan på senare tiden, och gjort tappra försök att förklara för gubben hur de ser ut. Dessutom med grön dealj - jag som just bestämt att vårens accent här hemma får bli grönt. Great minds think alike ;-)

Nej men erkänn att det är skönt, ibland kan iaf jag bli väldigt GLAD över att människor runt mig känner mig och min smak så bra :-) (Jag har ju som tidigare nämnts en väldigt osammanhållen sådan)


Lillan

Hon tjötar och tjötar och värre papegoja får man leta efter - finns nog ingen som hon inte härmar. Hon har också varit väldigt pussig och tillgiven på senare tiden. Väldigt härligt att se, och mycket roligare än "klängapaperioderna". Hon visade senast idag också att hon har en väldigt "världslig uppfattning". Hon förstår och kan dra slutsatser om saker som händer, vad som kommer hända, orsak och verkan. Inte bara gällande "mekaniska" saker utan även känslomässiga :-)


Jag vet förresten inte om jag har skrivit det förr, men isf gör jag det igen.

Jag ryser av välbehag när lillan klappar på mig. Hon är jättegullig och klappar och stryker över håret osv, och varje gång får jag gåshud av det välbehag som jag känner. Ren, koncentrerad och omedelbar äkta kärlek.


Hemmet

En dag såg jag att knopparna på min älskade ORKIDE hade blommat ut. Helt oroligt att den inte bara har överlevt i min vård (eller ofrivilliga vanvård), utan också blommat om. Den är galet vacker och jag är sååå stolt.

Idag har vi dessutom fått tummen ur och röjt här hemma. Nu ser vårt sovrum nästan ut som ett sovrum, inte som ett förråd. Och vår arbetshörna och utökad och avstädad. Låter lite, men är mycket. Dessutom har lillan blivit av med närmare 1 kubik med leksaker och böcker tills vidare. Hur vi än bär oss åt att begränsa det, så var det ofantligt mycket för hennes lilla rum.


Vikt

Under julstöket och helgen brydde jag mig inte om vikten. Jag höll ett öga på vågen så att den inte skulla barka iväg totalt, men inget annars. Den höll sig rätt bra också, gick kanske upp lite, men försummbart :-)

Tanken var att jag skulle köra hårdduvning med mig själv nu med ankomsten av nya året. 5 februari var det ju 3 år sedan jag började gå ner, och jag vill väldigt gärna nå målet tills dess. Jag kunde dock inte hålla mig, utan började redan på nyårsafton - av alla dagar ;-)

Så nu jädrar alltså - nu ska de sista retliga kilona bara väck!


Ekonomi

Ja den är ju sällan bra i detta hushåll, men förhoppningsvis ska den bli bättre. Eller vi ska förhoppnigvis få lite bättre KOLL på den iaf. Exelark upprättade, kassabok infört och ett närmast köpförbud inrättat för iaf januari månad. Vissa saker behöver vi dock köpa, och hittar vi dem till bra pris på rea eller så så kommer vi passa på. Tanken är ju egentligen inte att ha ett strikt förbud, utan mest att verkligen tänka efter, och inte okynneshandla. VI får väl se hur det går, men förhoppnigsvis bra.


Juice

Ja det hör väl kanske inte till det förflutna utan nuet - men jag bara måste lovprisa råsaftscentrifugen lite mer. Galet gott blir det. Idag har jag drukit rödbets och morotsjuice. Lillan gillade det inte, så jag fick ha den ifred. Men nu börjar rödbetorna ta slut, så jag måste köpa fler :-)


Hmmm. Ja det var nog ungefär det tror jag, annars kommer väl fler inlägg :-)

Av Martina - 1 januari 2009 16:55


En award från Petra :-)


Smickrande till tusen, och den är ömsesidig. Är hon imponerad av mig så är jag imponerad av henne :-)

Väldens finaste virkade saker gör hon. Lillan är ett levande exempel på det - Hon älskar sina virkade kakor :-)


Med awarden följde lite förhållningsregler:
Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.


Jag ska ge den vidare, men inte idag. Jag måste fundera först till vem/vilka. Och inte lär jag skrapa ihop 7 stycker heller, men det lär visa sig :-)


Petras blogg: http://crochetra.blogspot.com/



Ovido - Quiz & Flashcards