Alla inlägg under augusti 2008

Av Martina - 21 augusti 2008 11:25


Lillans fötter växer som ogräs. Helt plötsligt tar tårna i överallt i skorna.

Så det var bara att bege sig ut och leta efter skor.


Nått gympaskoaktigt var siktet inställt på i första hand. Fanns dåligt med det i hennes storlek (21-22), och de som fanns var rosa, kamoflage eller bara fula. FInns det inget mellanting eller?

Nog för att ungen kan ha rosa skor, men varför?

Alltså, varför finns det inga balla röda? Eller varför finns det inga snygga gympadojor rakt av bara?


Hittade iaf ett par kängor som var snygga. Lillan hämtade dem själv och jag godkände. Billiga var de också så det var ju bra. Blir lagom senare i höst om inte fötterna racerväxer mer förstås.


Sen var vi på Lindex också och köpte ett par långärmade baströjor. Finns mest kortärmat i garderoben, och 2 lager är lite för varmt för ännu. Så det blev en lila randig och en rosa och röd randig tröja, och bruna tajts :-)


Vi har desutom upptäckte att dagis precis som tvättmaskinen äter strumpor. Eller de försvinner inte, men de går åt i ett rysligt tempo så det blir att gå och försöka bunkra strumpor i helgen.


En lite visning av lillan nya skor, taskig bild som vanligt, men det syns väl nått iaf :-)



Av Martina - 19 augusti 2008 11:06


Idag var det dags för dagis igen, och vi föräldrar var med i ca 1 timme innan vi skulle gå. Vi klädde barnen och skulle lämna dem i samband med att de skulle ut och leka. Isabella var heligt förbannad, men bara för att hon inte fick ta med sig gosedjur från avdelningen ut.


Det hela fick lösa sig med att hon fick ta med sig Harald ut. Harald är hennes gosedjurssnutte - sådär trasa med mushuvud på. Han var helt nytvättat så han lär väl behöva bada igen om han varit ute i sandlådan och grejer, men vad gör man inte för att få en posetiv inskolning :-)


Att jag gick verkade hon inte bry sig om, hon tog fröken i handen och gick ut :-)


Idag skall hon äta där också, blir spännande att se hur det gått. Främst om hon lyckas få i sig någonting på egen hand och om hon har ätit nått annat än grönsaker. Fröken gissade på rivna morötter idag, hon gillar morot, men har nog aldrig ätit rivna, så vi får se hur det går. Annars ligger väl all mat på golvet och hon är snorhungrig.


Låter som jag har stor tilltro till min dotters bordsskick eller? :-D


Nu börjar jag dessutom längta efter henne. Skönt med tid på egenhand, men tja... ovant :-)

Av Martina - 18 augusti 2008 21:20


Det är bara ett par dagar kvar, når jag i viktmålet tills jag fyller 27?

Det återstår att se, gränsfall skulle jag säga.


Haha, fan 27... det är ju... en del :-D

Huva.

Av Martina - 15 augusti 2008 12:31


Lillan har bara varit borta från oss båda 1 gång. Då var hon 1½ timme hos farmor och farfar och vi fick "tvinga oss" att vara borta såpass länge.


Idag var 3 dagen av dagisinskolningen och det var dags att testa att gå ifrån.

I början så var lillan mer än vanligt mammig och skulle sitta i knät osv. Men efter en knapp timme så sa det bara swip så hade hon parkerat sig själv i bilrummet och gick och sorterade. Helt för sig själv och utan att bry sig ett jota om mig. Så ca 15 minuter senare sa jag och de andra föräldrarna hejdå, och gick.


50 minuter ca var jag borta, och när jag kom för att hämta så var de ute och lekte på gården. Lillan sparkade fotboll (som vanligt). Hon kom med en ruskig fart när hon såg mig, men bara för att hämta mig och sällskapa med bollsparkandet.


Fröken berättade att hon hade sympatigråtit lite med en av killarna som blev ledsen när vi gick, men det var inte mer med det. Sen fick hon väldigt fart under fötterna när hon hörde talas om att gå ut. Så dett får man ju anse vara bra :-)

Skadar ju inte med lite sympatigråt - visar väl iaf på lite empati ;-)


Och jag tror som vanligt att det var jobbigare för mig, än henne att vara borta.


Jag är så stolt över mitt lilla underverk.


Ja just det, lillan har lärt sig/övar på att hoppa jämnfota :-D

Ser bara för roligt ut, som en misslyckad backhoppare eller så. Oftast får hon inte nog med kraft för att lyfta från golvet, men ibland lättar hon någon cm, och landar med en stor fet duns. Då går det bara inte att hålla sig för skratt :-)

Av Martina - 14 augusti 2008 13:03


Efter 3 dagar med Viktväkarnas pointräkning har jag tappat 3,3 kilo :-D


Så jag tror att felet som jag så ofta gör är att jag dels äter totalt för mycket kolhydrater, och jag äter utan att tänka. Nu när jag måste räkna point så blir det helt plötsligt "jobbigare" att ta sig nått att äta. Resultatet blir att jag inte äter lika ofta, mycket och "vad som helst".


Så även om jag inte tänkt att räkna points hela livet direkt så skall jag försöka ta med mig det som jag gör nu - fyller tallriken med massa grönsaker och "lägger" till mat, istället för tvärt om.

Dessutom, jag älskar grönsaker så det är ju knappast nån uppofring, bara ovant tänk.


Snart snart snart skall jag vara imål :-)

Av Martina - 12 augusti 2008 21:35


Vissa människor är verkligen onödigt bra på att ge pikar och att säga fel saker.


Jag är sjukt irriterad, ledsen och kränkt just nu  *suck*

Varför inte bara vara tyst?


En bra dag känns helt förstörd nu pga det, tack så mycket.

Av Martina - 12 augusti 2008 12:54


Hahaha, jag ställde mig på vågen i morse, för att se om min starkt uppåtgående trend viktmässigt hade brutits av VV-maten.


Trots att jag absolut inte ätit några mänger dagarna innan så hade jag över helgen lyckats skrapa på mig ca 2½ nya kilon. Det ni!


Men iaf. Jag hoppades i morse se att jag iaf inte hade gått upp mer.

Jag hade gått NER 1,6 eller 1,7 kilo - på 1 dag :-D

Då kan man inte låta bli att skratta, vart kom det ifrån???

Det har jag inte gått ner ens på fastedagar tidigare.


Ja jag säger då det, min kropp är av ett underligt slag :-D

På gott och ont.


Jag skall nog inte förvänta mig att gå ner såpass per dag i fortsättningen, men det är ju klart trevligt att den uppåtgående trenden vände iaf, ett steg i rätt riktning :-)


Av Martina - 11 augusti 2008 21:42


Ja inte tillsammans då, men  idag får 2 av dagens måltider äran att komma på pränt.


Jag bestämde mig för att ge viktväktarna en chans igen och se om det kan hjälpa mina sista muppiga kilon. Jag avskyr vägnadet och mätandet av mat ju, men om det kan ge en bra uppfattning för senare när man äter "normalt" så måste jag ju vara kvinna nog att prova iaf.


Lunch blev det redan kl 10 idag, då lillan var hungrig :-)

För min del blev det kycklingfile med broccolisås till. Såsreceptet snodde jag av Camilla, och att det var pointsfritt gjorde ju inte saken sämre ;-)

Lillan fick pasta till. Hon slukade pastan och såsen (mycket väntat), men vägrade som för det mesta kycklingen.


Men såsen fick tummen upp av både stor och liten :-)



Till middag, som åts 14.30 (eftersom vi skulle iväg vid middagstid) var stekt tonfisk och sallad. Lillan åt rester från igår istället.


Jag vet att jag till skillnad från vid GI får äta pasta, potatis, ris och dant, men eftersom min kropps tycks väldigt känslig för kolhydraterna så är jag ytterst sparsam med dem. Får ju i mig genom alla mängder grönsaker jag äter istället. :-)


Dragit i mig bärshaker också, min nya last efter kolhydrater har tydligen blivit mejerier... Eller ja, inte mejerierna, men produkterna.


Jag tror jag lyckades väga maten ganska rätt idag iaf, och underskred mina points med lite. Men jag får öva för att hitta den rätta balansen för lagom många points ;-)


Presenterar först kycklingen, sen tonfisken (om det nu inte skulle synas ;-))



Mat
Ovido - Quiz & Flashcards