Alla inlägg den 2 augusti 2008

Av Martina - 2 augusti 2008 14:05


Förra månaden var "ät allt ur skåpen månad", och vi handlade inte speciellt mycket om man ställer det mot andra månader.


Nu är det dags att bli rediga och planera vår mat, och storhandla utifrån veckomatsedel. Säkerligen blir det ändrigar i matsedeln under veckans gång - det blir ALDRIG som jag tänkt mig. Dock så blir det ju något att handla utifrån och förhoppningsvis går maten "åt" bättre. Och det bör ju klart bli billigare att storhandla än impulshanda ;-)


Utifrån beräkningar från kunsumentverket så "bör" vår familj äta för ca 4.300 spänn i månaden. Det är mer än vi har kvar efter betalade räkningar per månad i genomsnitt, så det är bara att glömma. Vi tänkte satsa på 4000 i månaden, inkluderat blöjor, toapapper och allt annat sånt "hushållskrafs". Det ger 1000 spänn i veckan - det bör ju kunna funka tycker jag :-)


Veckans matsedel bygger på att vi har en hel del kvar i frys och skafferi kvar forfarande, så den blev nog en mindre inköpslista än man kan kalkylera med normalt sett.

Slutsumman denna vecka blev ca 550 spänn, men då lär ju viss kompletteringshandling behövas i form av mjölk och sånt. Men det kostar ju inte multum iaf. Så denna vecka lär 1000 spänn underskridas tack och lov :-)


Tanken är alltså inte att äta så billigt som möjligt, utan bra mat i första hand. Och den andra tanken är ju då att planera smart, så man inte betalar mer än nödvändigt.



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards