Alla inlägg den 11 september 2008

Av Martina - 11 september 2008 21:32


De flesta dagar med lillan händer det ngot som man inte tänkt sig. Oftast både bra och dåliga saker.


Idag bestämde sig lillan för att hjälpa mamma att dammsuga med lilla Swirl sweepern efter dagens mellanmål med bäste kompisen. 2 stycken 1½ åringar, äta youghurt och mackor själva = mycket kladd och smulor å golvet.


Lillan är rädd för vanliga dammsugarn, men sweepern går visst bra. Iaf så drar hon fram och tillbaka så duktigt så. Själv passar jag på att torka smulor på bänken, och ser katastrofen komma. Såklart hinner jag ju inte hejda den.


Lillan gav sig på att dammsuga vid trådgardinerna, och trådgrdiner är inte att rekommendera i kombination med roterade borstar. "Skalet" trillade isär och allt nytt och gammalt skrot ner på golvet, lillan sprang iväg då hon blev rädd för slamret när skaftet for i backen, och trådgardinen var uppäten nedre ½ metern i maskinen.


Så det var bara för mig att försöka få ut alla trådar ur maskinen, och samtidigt hejda lillan från att provsmaka allt mums som nu låg utspritt på golvet, utan att dra ner den instabila gardinstången i huvudet på någon av oss.


Jag lyckades lura iväg lilla att leka i sitt rum innan hon han äta allt för mycket skrot. Sedan tog det mig bara 15 minuter och uppåt 100 svordommar innan gardinen också var räddad. Dessutom fick ingen stången i huvudet, trots några kritiska stunder.


Så dagens rekommendation från mig får bli: Låt inte barnen dammsuga själva i närheten av trådgardiner (eller kanske gardiner alls för den delen)


:-)

Ovido - Quiz & Flashcards