Alla inlägg den 31 januari 2010

Av Martina - 31 januari 2010 22:41

Till lillan.


Spis har hon haft sedan tidigare, men inte använt så mycket mer än som förvaring.

Eftersom hon numer nästan alltid vill vara med och hjälpa till i köket så kände jag att det var dags för ett eget kök till henne. Nog för att hon får hjälpa mig ändå, men ett ofarligare kök är ju inte att förakta.


Fick idéen om att slakta en del av ett skötbord och göra "diskbänk" av. Blev ett rundat hörn, vilket känns skönt med tanke på dörren som öppnas emot, och springande ungar. Närmast spisen ska det ner en bunke och bli diskho, och längst ut är det ännu tänkt att tvättkorgen får bo.

Under diskbänken, bakom skynket ska det bli en hylla som kan gömma undan lite burkar eller vad nu kommer hamna där. Lite förvaring har ju ingen dött av precis.

Stommen ska målas, troligen vit. Annars har vi några slatar av lite gröna roliga färger till övers, men då resten av rummet är grönt så blir det kanske lite väl mycket av det goda då.


Vi har inte lyckats få ordning på undersidan ännu - sticker ut skruvar, så just nu står det uppallrat, och är högre än spisen. men när det är fixat så ska både höjd och djupet passa som handen i handsken.


Projektet får nog tituleras som ett rent returprojekt. Stommen är ju som sagt ett slaktat skötbord. Pinnen som tyget hänger på är ett ikeahandtag modell större som jag hittade liggandes i någon gömma i källarförrådet. Tyget är en spillbit av en tidigare modifierad panelgardin - perfekt i längd.


Mattan är för tillfället vår julköksmatta som hamnat i lillan kök istället.

Hyllan ovanför är samma hylla som hon haft tidigare, fast ommålad på baksidan. Så nu har den en röd och en grön sida. Dock blir det kanske någon annan hylla här, får väl se vad vi kan hitta för nått. Ett likadant handtag som under bänken kommer få agera upphägning för kökssaker.

Så man kan väl säga att det blir inte många delar som kommer vara nya i detta kök. Och det är ju både roligt och skönt att inte behöva lägga ut några pengar på sånt som man med lite fantasi fixar lika bra med det man redan har.


 

I köket finns just nu stekt ägg, hallonsaft och virkade kakor. Kakorna bor just nu i en burk som jag älskar, och som såklart är ett loppisfynd. (Vad annars?!)


Så ser början på köket ut, och jag hoppas nu när borrande, sågande och skruvande är över att det blir lite lättare att få iordning. Mindre pllågsamt att småpynta än försöka ta sig igen stenhårda träbitar utan maskinell hjälp :-)


Funderar på sätta upp en bonad ovanför bänken också. Känns passande. men vad ska där stå i så fall???

Ovido - Quiz & Flashcards