Alla inlägg den 7 mars 2010

Av Martina - 7 mars 2010 14:19

I år (höst) har vi bott här i 5 år. Det börjar vara lite tid.

Vi har gjort ganska mycket hör sedan vi flyttade in. Dock ganska små saker. Vissa grejer är ju sådant där som man liksom drar sig för, eftersom det känns som ett större projekt än att tex måla om.


Ett sådant projekt här hemma har varit dörrarna. Vi har i alla dessa år levt med något av det fulaste i dörrväg som finns!!!

Sådana där påklistrade fronter i plast. Spegeldörrsvarianten, med träådring och hela skiten. I vit plast och omålade. Det är väl ändå meningen att man ska måla över dessa styggelser?

Iaf, vita (gulnade) plastspegeldörrar med "träådringseffekten", sprukna i listerna lite här och var. Dessutom en jäkla dammmagnet.


Handtagen är mässingfärgade, och avskavla. Med dekorationsknoppar och skit både framåt och bakåt. Många många gånger har vi fastnat med både det ena och andra i dem, och slagit i armbågarna, och träffat nerver och hela skiten.


Kort sagt, dörrar från helvetet i alla avseenden.


Nu har vi på börjat att ta fram de iofs inte allt för snygga, men tusen månger snyggare träfanerdörrarna under. Av typen:

 

Inte snyggt, men mer praktiskt, trots allt snyggare, och galet mycket mer typiskt för lägenheten i stort. Och visst gör det där tidstypiska mycket?! Plastspegeldörrar med utsirlade handtag känns inte rätt i en 50-talskåk helt enkelt.


Men nästan 5 år tog det att sätta tänderna i projektet.

Ovido - Quiz & Flashcards