Alla inlägg den 21 september 2009

Av Martina - 21 september 2009 16:35

Nej saftat har vi inte gjort, men väl syltat. Idag blev det 2 olika sorteras äpplemos. Lite överkurs kanske med 2 olika sorter, men man måste ju prova, och det är bättre med mindre satser om det blir helt uppåt väggarna galet.

Men det blev det inte.


Blev en "vanlig" variant med kokade äpplen och lite vanilj rakt uppochner. Sedan en "lyxigare", som var smaksatt med kanel och vanilj. Lyxen med det hela var väl mest att jag bakade äpplena i ugnen och sedan passerade den, istället för att bara koka på vanligt maner.


  Har dock itne tagit någon egen bild, så lånar Coops, fast det inte var deras recept ;-)


Igår gjorde vi päronmarmelad. Smaksatt med ingefära och vanilj. Blev inte precis som den köpta, men väldigt god. Dock så ska jag nog göra mindre bitar nästa gång, för det såg itne så fint ut med de stora bitarna som nu är i. Men det är ju rent estetisk fråga - gott var det ändå :-)


Av Martina - 21 september 2009 16:14

Eller nytt är det väl inte egentligen, men ändå.


För ett långt tag sedan loppisfyndade jag en planch som har legat och läntat på ram. Tycker så mycket om saker som är fin aoch "lärorika" på en gång. Och annat kan man väl inte säga om den här:

 

Inte tänkt att vara nån direkt lära-läsa grej, det kan vänta några år. Lillan har dock redan varit och påpekat att är finns både Linus och Apans och hennes egen bokstav med :-)

Höstig och dant är det också, så passar ju med årstiden.


Maken hittade ett bokstöd på det stora blå, som passade så bra här hemma hos familjen B.

Blev dock en ljuslykta av den istället för bokstöd. Placerades i hallen och får lysa upp det trista utrymmet på kvällarna. lite lagom dunkelt sådär, så man ser vart man går, men slipper se tråkomgivningen ;-)

 

Kan man ju ana den svarta pryllådan brevid också. Den tjänar sitt syfte för mig, maken envisas fortfarande med att lägga saker brevid istället. Alternativt är de så stora att de inte får plats iaf.

Blev lite roligare med svarta konsoler till hyllan också, lite mer attityd är de hiskeliga vita plåtiga som var innan. Jag har till och med lyckats att plocka bort plasten kring hyllplanet nu, så känner mig jätteduktig *ironisk*.

Så nu är det bara resten av konsolerna som ska upp (efter de har köpts), och hyllplan som ska målas (också efter de blivit inköpta) och sen kanske det ser riktigt bra ut. Då är bara frågan hur man löser förvaringen på hyllorna iom att de blir ganska smaka, de gammla korgarna funkar knappast.


Nåväl, man får väl se vart det hela slutar. Nu tycker maken iaf att jag ska sluta knattra här och istället laga middag. HAn får dock vänta ett tag till. Men HUR kan karln ALLTID vara hungrig?



Av Martina - 21 september 2009 16:09


Japps, nu har den gjort stor entre - den RÅÅÅÅÅÅÅÅÅSSSSSSSSSSAAAAAAAA perioden i lillans liv.


Rosa är ingen favoritfärg har ju sagts förrut, men vem kan hejda sin 2½-årings totala passion för färgen?

Känns inte värt att strida kring en färg liksom.


Så här såg det ut när lillan valde trosor i affären härom dagen:

 


Tur att de är under iaf så man inte behöver se dem jämt ;-) Hade det varit 3 st rosa tröjor hade jag protesterat vilt, man kan ju få ont i ögonen för mindre ju.


Hon hävdar dock med dödens envishet att hon är en pojke, inte en flicka!

Inte för att det hänger ihop med den rosa färgen dock :-) Men spännande att hon kommit på 2 sådana "hyss" på samma gång.

Ovido - Quiz & Flashcards