Alla inlägg den 16 augusti 2009

Av Martina - 16 augusti 2009 15:22


Vi är sådär vansinnigt sega av oss, att vi sällan tar oss för att göra saker på helgerna. Tyvärr. Igår lyckades vi dock vara både spontana och ha fullt ös, nästan hela dagen.


Efter frukosten så åkte vi ut till en gård en bit bort. Tittade på djur och var inne i deras gårdsbutik. De föder upp dels "vanliga" djur på en bondgård, men även struts, och hjort. Lillan var väldigt fundersam över strutsen, den var nog ganska skrämmande. Framförallt så var den väldigt orädd och kan nära nära, och då får ju öven jag hålla med, en struts ser rätt läskig/lömsk ut. Allra bäst av allt på gården var nog dock traktorn!?!


Vi köpte med nån sort rosmarinkakor, och nån potatispinnar, som var nån kombo av pommes frites och chips, och dessutom köpte maken häst. (inte min favorit alls)


Efter det åkte vi ut till skogen nära flygplatsen, för att leta efter... tja, bär, svamp eller nått annat trevligt som man kan hitta i skogen. Först hittade vi vildhallon - mums. Sen hittade vi blåbär, och lite lingon. Men ingen svamp (tyvärr. Lillan blev riktigt förbaskad när hon inte fick bära hinkarna som det var massor med bär i. Först så plockade hon massor, och åt direkt. Sen blev hon nog lite mätt, för då började hon att lägga bären i sin hink. Hon var riktigt duktig att plocka :-)


Hon åt nog lite för många bär dock, för efter ett tag började hon klaga väldigt på att hon mådde illa. "Ja må illa, inte rolit, ont i magen. Ja må lite illa" hördes sisådär 25 gånger i minuten. Verkade bli lite bättre efter att ha drukit lite mer iaf.


Improviserad picnic fick det bli där i skogen. Festis, ban och potatispinnarna vi köpte på gården (som ligger på tidningen). Lite udda picnic, brevid bilden brevid vägen, nära flygplatsen, brevid ett grustag. Men hey, alla sätt är bra utom de dåliga sägs det ju.


Efter bärplockandet var vi ganska blå om händerna, så vi åkte hem och tvättade av oss, och åkte sedan vidare till Segmon. Där gick vi på loppis. Hittade inget som var nog intressant eller prisvärt att köpa dock.


På vägen hem slank vi in på ytterligare en loppis, i Slottsbron. Där förälskade sig lillan i KLÄDNYPOR!!!

Märkliga ungen. Det tyckte dock maken att han inte ville betala för, så efter mycket tandgnislan och gråt och skratt (från personalen och omkringfolk) så lyckades vi muta henne lugn med en leksak. En sådandär rolig sak, träklossar ihopsatta med tygremsor, och klossarna "faller" neråt en efter en när man viker den dubbel. Nån som fattade nått alls vad vi köpte? :-D


Efter det så kände vi oss rätt möra allihop, och hungriga. Maten skulle ta tid att fixa så vi slank in på det stora blå (läs IKEA) på vägen hem och åt varsin korv. Sedan tog vi en tur där också. jag var ute efter vaser, men det blev en hissgardin till köket istället. bara lite fel, men ändå. (Och tro det eller ej, jag har redan fått upp den, samma dag till och med - måste vara världsrekord)


Sen var vi ganska slut, men vi fick mycket gjort, fick umgås, frisk luft, och kände oss trots allt ganska ostressade och avspända :-)


Ovido - Quiz & Flashcards